14.9 C
Киев
Пятница, 10 июля, 2020
Домой Підприємництво У столиці затвердили вимоги до роботи літніх та сезонних майданчиків кафе та...

У столиці затвердили вимоги до роботи літніх та сезонних майданчиків кафе та ресторанів – опубліковано документ


У Києві в рамках першого етапу послаблень протиепідемічних обмежень зможуть працювати літні та сезонні майданчики закладів громадського харчування. Вимоги до їх роботи в умовах карантину затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій.

Так, відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м.

За одним столиком можуть сидіти не більш як два клієнти (без урахування дітей молодше 14 років).

Замовлення мають здійснюватися та видаватися дистанційно: через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу. Офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом.

Місце видачі замовлень та розрахунку має бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом – і таким чином, щоб унеможливити вхід відвідувачів всередину закладу. Також має бути забезпечена можливість безготівкового (безконтактного розрахунку),

Меню має бути розміщене для ознайомлення поруч із місцем прийняття/видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.

Також закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок та рукавичок та їх утилізації тощо.

На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати осіб із ознаками ГРВІ. Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги.

На вході мають бути встановлені дозатори чи диспенсери з антисептиком.

Дезінфекційні заходи мають проводитися щодві години робочого часу. Дезінфекцію контактних поверхонь та посуду мають проводити після кожного відвідувача.

Окрім того, заклади мають поінформувати клієнтів щодо встановлених обмежень на своїх веб-сайтах, сторінках у соцмережах при проведенні запису телефоном чи в інший спосіб.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial



Джерело: kyivcity.gov.ua

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Пандемія: загальна кількість жертв COVID-19 у Москві сягнула 4 087 людей – останні новини

КИЇВ. 10 липня. УНН. Ще 28 пацієнтів, які заразилися коронавірусною інфекцією, померли в Москві за добу. Про це повідомили в четвер в оперативному...

У Румунії понад 600 пацієнтів з коронавірусом самовільно виписалися з лікарень

У Румунії 624 пацієнти з коронавірусом виписалися з лікарень після того, як суд визнав порушенням прав людини примусову госпіталізацію пацієнтів з легкими...

Наслідки карантину: мільйонам людей загрожує голод

Через карантин, введений у зв’язку з пандемією коронавірусу, в деяких країнах може померти більше людей від голоду, ніж від Covid-19. До такої думки прийшла...

Побили керівника правозахисної організації «Спільна мета» Володимира Савченка

В Одесі побили керівника правозахисної організації "Спільна мета" Володимира Савченка. Організація протидіє забудові узбережжя. Інцидент стався на площі 10-го Квітня, коли чоловік переходив дорогу....

Recent Comments